Magyar

Az Inside Nézd meg az RJG ENTERPRISES INC. ma!

Kezdjük egy analógia!


Egyszer régen volt egy “tanácsadó cég”. Ez a cég működött a globális piacon. És önmagában, ez nem hangzik túl szokatlanul. Különösen ma. Ennek ellenére ez a cég volt szokatlan. Még a mai szabványoknak között sem.

Az ügyfelek e-tanácsadó cég volt, elsősorban a kisvállalkozások és non-profit szervezetek Európában. A vállalkozás maga alapult az Egyesült Államokban, ahol a szólásszabadság és – európai összehasonlításban – a minimális kormányzati szabályozás adta a legfontosabb előny a európai székhelyű cégek.

A vezérigazgató (CEO) ennek a cégnek volt a “német-amerikai”. Vagy, pontosabban, a “Amerikadeutscher” vagy “Auslandsdeutsche.”

Ez a cég munkatársai beleesett különböző kategóriákban: a) “üzlettársak” és a “független vállalkozók”, b) “önkéntesek”, akik szimpatizáltak a személyes meggyőződés a cég vezérigazgatója, c) “önkéntesek”, akik összehangolták csoportok hasonló hiedelmek és d) az emberek, akik egyszerűen csak hittek az ideális szólásszabadságot és aki akart, hogy tiltakozzanak az elnyomás a szólásszabadság ellen. Függetlenül az ideológiától.
A szoros együttműködés az összes ilyen sokszínű elemek belsejében ugyanazon cég volt előnyei és hátrányai. Az előnyök nyilvánvalóak. A hátrányok közé biztonság!

Ezért a cég vette nagyon szigorú és részletes biztonsági óvintézkedéseket. (Például még csak belsőleg “becenevek” használtak valódi nevek helyett) Ezek az óvintézkedések is tűnt túlzottnak. Különösen, hogy az amerikaiak belül élnek Amerikában. Ennek ellenére fennáll a “kereszt-szennyeződés” és a lehetséges “vezeti vissza” a különösen az elektronikus hírközlési kényszerítette a céget, hogy legyen elővigyázatos.

Most vessünk egy közelebbi pillantást “belül” ez a cég!

Kedvéért mi illusztrációt, fogjuk használni egy ember neve “János”.

János felvette a kapcsolatot a céggel, és azt mondta volna, hogy vállal önkéntes munkát.
Ő kapott választ, amely tartalmazza a következőket:

Először azt kérdezték, ő képességeinek, érdeklődésének, és az a fajta munkát ő szeretne csinálni.
Másodszor, ő felajánlotta az első “feladat.” (Természetesen, szabad volt, hogy vagy elfogadja vagy elutasítja a feladatot. Ha ő elfogadta, ő kérte, hogy egy ETA.)

Harmadszor, azt mondták neki, egy kicsit a cég biztonsági intézkedéseket.

Amikor János első feladat írták le, azt mondták neki, ez a feladat az volt, “könnyű, de unalmas.” Ő elfogadta.

János szorgalmasan végezte a valóban “könnyű, de unalmas” feladat. Most már egyértelmű, hogy neki, hogy valóban ez a “munka”, nem “szórakozás és játék”. De ános nem egy külön idealista. Nem egy amatőr. Tehát nem bánta.

János ebbe az irányba nézett. Ez a “röfög munka” kellett tenni valaki. Különben is, ez adta az “új fiú” bebizonyíthatja ő a “tettre kész”, és nem “csak beszélő”.

Végül Jánosnak ajánlottak egy másik feladat. Ő elfogadta. Ez a megbízás nem volt sem olyan egyszerű, és nem is olyan unalmas, mint az elsőt. De ez nem volt nehéz. János mondta magában: “Oké! Most már végzett a a kiképző táborban”.

Egy év telt el. János nagyon örült. Tett, és sokat tanultam ez idő alatt. Megértette, hogy milyen a munkája járult hozzá a cég látványos haladást. Látta, konkrét eredményeket. Tudta, hogy játszott egy értelmes szerepet. Ő feladatok fokozatosan egyre érdekesebb. Szerette csinál velük!
Voltak sokan, mint János és a cég.

Persze, “János” egy kitalált karakter. De a történet alapjául valódi emberek valódi eseményeket tükröz!